Фото без опису

Епідемічна ситуація щодо Сovid-19 в Україні, зокрема  на території Донецької області, за окремими критеріями вже не відповідає «зеленому рівню», та наближається до «жовтого рівня» епідемічної небезпеки.  Все це потребує від задіяних служб, відомств, установ Мангушської громади подальшої наполегливої реалізації заходів, передбачених на період адаптивного карантину, підвищення настороженості щодо інфекції, активізації масової імунізації проти Сovid-19.

До пріоритетної групи щодо вакцинації відносяться працівники освіти, медицини, соціального обслуговування населення, оскільки знаходяться у зоні найвищого ризику інфікування Сovid-19.

У разі встановлення «жовтого рівня» епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних  заходів (заборона перебування у громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу)забороняється відвідування закладів освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Згідно даних МОЗ України, в країні на початок навчального року вакциновано 41% працівників освіти та 63 % працівників закладів охорони здоров’я. По Донецькій області ці показники ще гірше – 35% та 49% відповідно. Нагадуємо, що вакцинація це єдиний ефективний спосіб впливання на епідемічний процес обумовлений інфекцією, що передається повітряно-крапельним шляхом.

 

 

Лікар епідеміолог                                                     В.В.Григорєв