Фото без опису

Правила безпечної поведінки на зимовій риболовлі!

 

На зимовій риболовлі важливо дотримуватися правил техніки безпеки при пересуванні по льоду, щоб звести ймовірність провалитися в воду до мінімуму:

1) не виходьте на лід товщиною менше 7 см;

2) переміщайтеся по водоймі з обережністю, уникаючи затемнених ділянок, де лід тонший;

3) не просвердлюйте на обмеженій площі велику кількість лунок;

4) не збираєтеся на тонкому льоду великою компанією;

5) не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, навіть, якщо там добре - «клює»;

6) завжди майте під рукою міцну мотузку 12-15 метрів;

7) тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.

Перед тим як ступити на лід, спершу слід перевірити його товщину. Надійніше йти там, де вже пройшли люди. Якщо ви вперше виходите на лід, то необхідно звернути увагу на те, чи він ніде не просів. Лід тонший там, де впадають теплі стічні води промислових підприємств, ростуть кущі чи очерет, де швидка течія та б’ють джерела. Обережно слід спускатися з берега, можуть бути тріщини та слабке поєднання з сушею, краще робити лунки на тих місцях, де лід не покритий снігом. Сніг сповільнює наростання льоду, тому він під снігом тонший.

Неправильний вибір одягу.

В першу чергу необхідно вибрати відповідний одяг та екіпіровку. Так як вам належить проводити по кілька годин взимку на відкритому повітрі, важливість правильного підбору рибальського костюма. В ідеалі такий одяг повинен:

1) добре зберігати тепло;

2) «дихати», відводячи вологу від тіла;

3) захищати від води, яка може потрапити зовні.

Протипоказано вживати алкоголь - після вживання алкоголю судини спочатку розширюються, але потім звужуються, в результаті ви станете ще більше мерзнути. До того ж спиртне знизить вашу пильність і завадить провести приманку так, щоб вона була апетитною для риби.

Відсутність плану дій

Вирушаючи на водойму, новачки часто не уявляють, кого і де вони збираються ловити. Але зимовий день короткий - щоб встигнути знайти рибу і отримати хороший улов, краще заздалегідь скласти в голові чіткий план дій. Якщо водойма мало знайома вам, наведіть довідки, яка риба в ній водиться і на що вона клює, а потім підготуйте відповідні снасті і приманки. З іншої сторони, буває так що рибалка попадає на шалений кльов, а потім не знає що з тою рибою робити. Таке, особливо часто трапляється по першому льоді. Насамперед пам’ятайте, що брати рибу слід в тій кількості, в якій Ви можете її з’їсти, при цьому також зверніть увагу на норми встановлені правила рибальства.

Пам’ятайте! Жоден вилов не вартий втрати здоров’я чи життя.

Дотримуйтесь рекомендацій та проводьте дозвілля безпечно!