Фото без опису

Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області закликає громадян Мангушської громади - власників готелів, міні готелів,  приватних пансіонатів та пересічних громадян, що надають в оренду житло, у тому числі  для відпочивальників під час літнього сезону,  задекларувати доходи та  надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року.

Кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно в оренду (нежитлова нерухомість, квартири, приватні пансіонати, міні готелі, будинки, кімнати в оренду, довгострокову або по добову) зобов’язаний задекларувати отримані доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5% в строки, встановлені Податковим кодексом для квартального звітного (податкового) періоду, а саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу. Суми отриманого доходу, сплаченого протягом звітного податкового року податку на доходи фізичних осіб та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Під час нарахування доходу фізичній особі від надання нею в оренду об’єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди (п.п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу).

Граничний строк подання декларації за 2020 рік - 30.04.2021.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Вхід до електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.