Під головуванням селищного голови Володимира Караберова сьогодні, 16 лютого, відбулось пленарне засідання позачергової 25 сесії Мангушської селищної ради VIII скликання. 

На порядку денному депутати розглянули питання щодо бюджету, звернення депутатів селищної ради до жителів громади та питання щодо надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

"Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 22 грудня 2021 року #8/22-609 "Про бюджет Мангушської  селищної територіальної громади на 2022 рік" доповідала начальник фінансового управління селищної ради Олена Аниченко. Мова йшла про виділення коштів на забезпечення потреб військових формувань. Представник батальону територіальної оборони подякував депутатам Мангушської селищної ради за підтримку та спільну консолідацію зусиль.  Депутати ухвалили дане рішення. 
 
З метою недопущення поширення панічних настроїв серед населення, чуток та російської пропаганди, не розхитування політичної ситуації всередині країни  до мешканців громади звернувся Олексій Воробйов, заступник голови Маріупольської РДА, голова депутатської фракції ПП «Слуга народу», депутат селищної ради. «Шановні  жителі Мангушської селищної територіальної громади!  В Україні з 2014 року триває війна, але останнім часом на кордонах нашої держави склалася дуже непроста обстановка. 
Росія постійно нагнітає безпекову ситуацію, накопичуючи війська і техніку, проводячи сухопутні й морські маневри поблизу нашої держави. Російська влада погрожує Україні та Європі, висуваючи ультиматуми й вимагаючи так званих «гарантій безпеки» для себе, при цьому абсолютно нехтуючи такими ж правами інших держав. 
І наша влада, і провідні світові лідери докладають максимум зусиль для того, щоби врегулювати ситуацію політико-дипломатичним шляхом. Свідчення тому – десятки перемовин на найвищому рівні, що відбулися протягом останніх кількох тижнів. 
Наша держава хоче миру, наша держава хоче сісти за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, проте Україна не готова поступатися національними інтересами чи суверенітетом. 
Ми, депутати Мангушської селищної ради VIII скликання, повністю підтримуємо зусилля Президента України Володимира Зеленського, вітчизняних дипломатів, а також наших захисників – Збройні сили України. 
Закликаємо всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти тиску з боку агресора, не розхитувати політичну ситуацію всередині країни. 
Звертаємося до Вас, жителі нашої громади, й до усіх українців із закликом не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців.
Вірте в нашу армію, у наших воїнів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний бойовий досвід, щоб у разі потреби відстояти нашу державу. Українське військо сьогодні найбільш потужне з 2014 року, а коаліція партнерів, які надають нам підтримку, найширша з моменту проголошення незалежності. 
Ми просимо всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові. Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя – це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.
Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога–і зовнішнього, і внутрішнього. Слава Україні!».

Депутати затвердили текст звернення депутатів Мангушської селищної ради VIII скликання до жителів Мангушської селищної територіальної громади з проханням всіляко підтримувати батальйон територіальної оборони району та максимально сприяти його розбудові. 

З приводу земельного питання виступив начальник відділу земельних ресурсів селищної ради Олег Приліпко. 
На завершення до депутатів звернулась голова Маріупольської райдержадміністрації, депутатка Мангушської селищної ради ПП «Слуга народу» Наталія Букрєєва. Пані Наталія закликала усіх колег-депутатів проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення громади з метою недопущення проявів паніки та поширення неправдивої інформації, адже найголовніший наш ворог – паніка. «Тримаймось разом, - додав селищний голова Володимир Караберов, - бо сила у нашій єдності!». 
Депутати селищної ради, підтримуючі загальнонаціональний марафон єднання, зробили спільне фото з прапором України.