Фото без опису

15 лютого під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. На порядку денному було декілька нагальних питань: 
1. Про епідемічну  ситуацію у зв’язку із поширенням на території Мангушської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, стан вакцинації та захворюваності.
2. Про утворення пожежно-рятувальних підрозділів на території Мангушської селищної територіальної громади.
3. Про попередження пожеж та загибелі людей на території Мангушської селищної територіальної громади.
4. Про заходи щодо готовності розміщення населення в захисних спорудах цивільного захисту та використанням їх за призначенням.

З першого питання слухали Світлану Григор"єву, завідувача Мангушської філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». 

За останній тиждень в громаді зареєстровано 127 випадків  захворюваності на COVID-19, за передостанній тиждень 108, за останню добу 31 випадок.  Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  повинні знаходитись 352 особи, в т.ч. 235 активних хворих. Реєструється високий показник коефіцієнта виявлення випадків інфікування  COVID-19  методом ПЛР який складає 60%. В закладах загальної середньої освіти  зареєстровано 3 хворих працівники (було  на 11.02.22р.- 5), 19 хворих учнів (було 30), 42 контактних учнів (було 36), в таких закладах, як:  КЗ "Мангушський ЗЗСО №2, КЗ"Урзуфський ЗЗСО, КЗ"Портовський ЗЗСО", КЗ "Комишуватський ЗЗСО", КЗ "Мангушський опорний ЗЗСО ", КЗ " Мелекінський ЗЗСО", КЗ "Стародубовський ЗЗСО", КЗ "Дем'янівський ЗЗСО". 
Згідно щоденної інформації адміністрації закладів освіти   хворіє на ГРВІ 207 учнів,  що складає 11% ( було 12%). Вище  20% відсутніх по хворобі з ГРВІ в громаді не реєструється. В закладах дошкільної освіти хворіє 47 вихованців, що складає 14% (на рівні з минулим тижнем). Висока захворюваність реєструється в КЗДО "Аліса" смт Мангуш - 26%.                               

З урахуванням всього сказаного та всіх доповідей, комісією вирішено - продовжити дистанційну форму навчання в закладах загальної середньої освіти до 18.02.2022 р.    

   «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (С. Григор`єва), КНП «Мангушська ЦРЛ» (В. Хаджинов), КНП  «Мангушський ЦПМСД» (В. Репухов)    вжити заходів щодо збільшення кількості тестувань методом полімерної ланцюгової реакції та експрес-тестування на визначення антигена корона вірусу SARS-CoV-2, забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в громаді та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, продовжити відповідну інформаційну роботу щодо проведення вакцинації населення, особливу увагу приділити населенню за віком 60+. 
Також були розглянуті інші питання порядку денного та винесені протокольні доручення.Фото без описуФото без описуФото без опису