Фото без опису

В Мангушській громаді будуть реалізовуватись проєкти, спрямовані на  розвиток туристичної інфраструктури та  водопостачання мешканців питною та технічною водою. Розробкою та реалізацією ініціатив займуться французькі експерти.

Сьогодні, 11 лютого, Мангушський селищний голова Володимир Караберов, голова Маріупольської районної ради Степан Махсма, та президент французької компанії "BETEN Ingénierie" Жан Рош підписали тристоронній меморандум про співпрацю. 

Так, у рамках співпраці до кінця року планується розробити концепцію розвитку, яка міститиме ключові проєкти: зони розвитку та відпочинку, сектор розваг та інфраструктуру, наприклад, велосипедні доріжки. 

"Для Мангушської громади  одним із пріоритетних напрямків розвитку був і є туризм, - наголосив Володимир Караберов. Наша громада - це музей під відкритим небом! На території громади розташовані  національний парк,  заповідник, старовинний маяк, музей Азовської мушлі,  об'єкти культурної спадщини та багато інших цікавих  візитівок. Переважно такі об'єкти є надзвичайно привабливими для туристів. У контексті розвитку громади (зокрема, в галузі туризму) дуже важливим аспектом є саме синергія зусиль  - місцева влада, районна, міжнародні партнери, бізнес, громадські організації. Сьогодні відбулась дійсно історична подія для нас усіх і для Маріупольського району вцілому! Адже розвиток туристичної галузі - це економічне зростання, підтримка звйнятості та наповнення місцевого бюджету. Скептики скажуть,що це довгострокова перспектива. А я скажу, що поки хтось каже, ми вже це робимо!".

"Дослідження Азовського узбережжя необхідне районові. Бо ми маємо 50 км морської лінії, але ця ділянка туристио активна лише протягом декількох місяців. Наша мета — зробити узбережжя привабливим протягом усього року: як для туристів, так і для нашого населення з інших громад», — сказав Степан Махсма. 

У свою чергу президент BETEN Ingénierie Жан Рош підкреслив, що компанія вже має подібний досвід - аналогічний проєкт їм вдалося реалізувати на півдні Франції, в Марселі.Фото без описуФото без опису