Вже третій рік Естонська рада у справах біженців у співпраці з Гараж48 та Запорізьким благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» запрошує жінок зі східної України розпочати свою мандрівку в світ підприємництва, щоб стати підприємницею.

60 нових бізнес-ідей та 30 існуючих бізнесів отримають шанс вивести свої бізнеси на новий рівень. Переможці – 31 команда та індивідуальні бізнеси, які будуть відібрані журі, – отримають підтримку в сумі від 20 000 до 150 000 грн. разом з менторством протягом шести місяців.

Збройний конфлікт у східній Україні, який продовжується з 2014 року, зумовив те, що кілька мільйонів осіб знаходяться в складних життєвих умовах та щодня стикаються з викликами. Протягом двох років Програма розширення можливостей жіночого підприємництва показала силу та рішучість жінок, які кидають виклик складним життєвим обставинам завдяки підприємництву. Відкриваючи нові мікро- та сімейні бізнеси, які забезпечують дохід для своєї сім’ї та інших родин, вони надають роботу, життєво важливі послуги та створюють спільноту однодумиць і жінок-підприємниць у східній Україні.

Вже втретє Програма розширення можливостей жіночого підприємництва проводиться для жінок, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях – живуть вздовж контактної лінії, є внутрішньо переміщеними особами, мають інвалідність чи членів родин з інвалідністю або належать до інших вразливих груп населення. 

У програмі можуть взяти участь індивідуальні бізнес-заявки та жіночі команди (де більшість складають жінки) з новими мікро- та сімейними бізнесами або вже існуючими бізнесами. Буде проведено дві окремі програми: одна для нових бізнесів та одна для існуючих бізнесів.
Програма впроваджуватиметься з лютого по грудень 2022 року.

Реєстрація бізнес-заявок для участі в програмі підприємництва буде відкрита з 19 лютого 2022 року.

Інформація щодо участі у Програмі доступна за наступним посиланням: https://www.ednist-fond.com.ua/empowering-women-entrepreneurship-program-2022/

Якщо у Вас є питання щодо участі, будь ласка, зв’яжіться із Запорізьким благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» за електронною адресою: zm.ednist2021@gmail.com   або зателефонуйте: Донецька та Луганська області: 095-611-87-98 (Раїса), Запорізька, Харківська, Дніпропетровська області: 068-221-22-80 (Лідія).