Встановлення червоного рівня небезпеки поширення COVID-19 на території Донецької області відтерміноване.  Таке рішення було ухвалене на засіданні Державної комісії з питань технгенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 8 лютого під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. 

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко доповів міністру про те, що попри зростання рівня захворюваності, ситуація в області є цілком контрольованою: дається взнаки  вакцинація та впроваджені організаційні заходи зі зміцнення  медичної системи області.

До прикладу, при достатньо високому  числі хворих на COVID-19,  завантаженість ліжок із киснем на Донеччині не перевищує 40 відсотків. 

«Але хочу звернутися до жителів області: розслаблятися не можна! Посильте заходи вашої особистої безпеки - так ви не лише збережете власне здоров'я, а й допоможете економіці області, передусім малому та середньому бізнесу. Адже у разі погіршення ситуації область може перейти до зони, де діють більш жорсткі карантинні обмеження, які можуть негативного позначитися на економіці Донеччини та, відповідно, добробуті кожного. Маємо втримати оптимальний баланс між безпековою та економічною складовою життя  нашого регіону. І це - наша спільна справа і спільна відповідальність», - зазначив Павло Кириленко.