Фото без опису

Заповнення ліжкового фонду хворими на COVID-19 або з підозрою на коронавірусну хворобу у медичних закладах Донецької області становить 40%.     Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«В області 34 заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу хворим з COVID-19, загалом виділено 3449 ліжок під госпіталізацію таких хворих.  На сьогодні 1384 мешканці Донеччини знаходяться на ліжку -  це 40% від загального ліжкового фонду. 191 особа має попередній діагноз COVID-19,  1193 людини – з підтвердженим діагнозом»,  - сказав Олександр Педенко. 

Він нагадав, що наразі Донеччина перебуває у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. В області перевищено декілька показників:  рівень захворюваності – 945 на 100 тисяч населення,   коефіцієнт виявлення випадків інфікування - 23,6%,  рівень госпіталізації - 61,2 на 100 тисяч населення, а також динаміка рівня госпіталізації - 58,5%. 

На Донеччині від ускладнень, викликаних  COVID-19,  за весь час пандемії померло 5 380 осіб. Уникнути тяжкого перебігу хвороби та госпіталізації дозволяє вакцинація.  «90-95% померлих – це люди, які не отримали щеплення», -  зазначив Олександр Педенко. 

За його словами, в достатній кількості у Донецькій області зараз є вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech,  також на сьогодні заклади охорони здоров’я, які мають можливість вакцинувати,  отримують вакцину Coronavac/Sinovac-Biotech у кількості 65 тисяч доз.