Фото без опису

8 лютого під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради.

На порядку денному:

епідемічна ситуація по захворюваності на ГРВІ та гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 на території Мангушської селищної територіальної громади.

Щодо епідемічної ситуації по захворюваності грипом та ГРВІ у Мангушський громаді, а також про стан захворюваності на COVID-19 доповідала завідувачка Мангушської філії ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» Світлана Григор"єва.

Розглянувши результати щотижневого моніторингу із захворюваності населення громади на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції протягом 5-го тижня (28.01. – 03.02.2022р.), МАНГУШСЬКА ФІЛІЯ ДУ "ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ" повідомляє, що епідситуація в громаді складна. За даними лікувальної мережі зареєстровано 186 звернення з ГРВІ. Захворюваність дітей шкільного віку збільшилася та складає 68 випадків. Згідно щоденної інформації адміністрації закладів освіти хворіє на ГРВІ 253 учня, що складає 14%. Найбільша захворюваність на ГРВІ в КЗ "Стародубівський ЗЗСО 1-111ст."- 22%, КЗ"Ялтинський ЗЗСО 1-111ст №1" - 20%, КЗ "№Мангушський ЗЗСО №2"- 18%. В закладах дошкільної освіти хворіє 48 вихованців, що складає 14%. Висока захворюваність реєструється в КЗДО "Юленька"- 23, КЗДО "Аліса" смт.Мангуш - 22%, КЗДО "Червоний капелюшок"- 17%.

Щодо захворюваності на COVID-19, Світлана Віталіївна доповіла наступне. За останній тиждень в громаді зареєстровано 100 випадків захворюваності на COVID-19, за передостанній тиждень 45 відмічається високий темп приросту захворюваності. Під медико-санітарним наглядом на самоізоляції вдома знаходиться 241 осіб, в т.ч. 145 активних хворих. Реєструється високий показник коефіцієнта виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР який складає 61% . В закладах загальної середньої освіти зареєстровано 7 хворих працівників, 29 хворих учнів, 25 контактних учнів в таких закладах, як: КЗ "Мангушський ЗЗСО №2, КЗ"Урзуфський ЗЗСО, КЗ"Портовський ЗЗСО", КЗ "Комишуватський ЗЗСО", КЗ "Мангушський опорний ЗЗСО ", КЗ " Мелекінський ЗЗСО", КЗ "Стародубовський ЗЗСО". В закладах дошкільної освіти зареєстровано 5 хворих працівників, 2 хворих дитини, 6 контактних дітей. З метою стабілізації епідемічної ситуації на грип та ГРВІ серед населення громади, на виконання Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», спільного наказу ДУ "Донецький ОЦКПХ МОЗ" від 30.09.2021р, № 667/73-21/385 "Про затвердження Регіонального комплексного плану з готовності та реагування системи охорони здоров’я в Донецькій області в епідемічний сезон захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію 2021-2022 року, в умовах поширення коронавірусної хвороби, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19)", враховуючи стан епідемічної ситуації в громаді рекомендуємо:

- продовжити виконання протиепідемічних заходів на території Мангушської селищної ради.

За результатами доповідей, з урахуванням законодавчої бази, діючого «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки Комісією вирішено продовжити дію на території Мангушської селищної ради адаптивного карантину з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення категорії 60+ щодо вакцинації. Також були надані протокольні доручення представникам поліції щодо посилення контролю серед населення щодо дотримання карантинних заходів безпеки.

Фото без опису