Фото без опису

31 січня 2022 року під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. На порядку денному:

епідемічна ситуація по захворюваності на ГРВІ та гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 на території Мангушської селищної територіальної громади.

«Про стан захворюваності  грипом та  ГРВІ у  Мангушській територіальній громаді»

Розглянувши результати щотижневого моніторингу із захворюваності населення громади на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції протягом 4-го тижня (20.01. – 26.01.2022р.), МАНГУШСЬКА ФІЛІЯ ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» повідомляє, що епідситуація в громаді погіршилася. За даними лікувальної мережі зареєстровано 241 звернення з ГРВІ, показник захворюваності населення 1130,3 на 100 тис. населення, що вище рівня епідпорогу у 2,4 рази. Захворюваність дітей шкільного віку збільшилася та складає 124 випадки, показник захворюваності 8283,2 на 100 тис населення, що вище епідпорогу в 7 разів.

Згідно щоденної інформації адміністрації закладів освіти відсутні по хворобі ГРВІ 403 учні, що складає 22%. Найбільш негативна ситуація з захворюванням на ГРВІ в КЗ «Стародубівський ЗЗСО 1-111ст.», де кількість відсутніх по хворобі складає 26%, КЗ «Мангушський опорний ЗЗСО 1-111ст.»- відсутніх по хворобі 23%, КЗ «Ялтинський ЗЗСО 1-111ст №2» - відсутніх по хворобі 19%.

В закладах дошкільної освіти хворіє 48 вихованців, що складає 14%. Висока захворюваність реєструється в ЗДО «Ягідка» с.Урзуф - 25%, КЗДО «Ластівка» с.Комишувате - 15%, КЗДО «Аліса» смт.Мангуш - 15%.

«Про стан захворюваності на COVID-19»

За останній тиждень в громаді зареєстровано 64 випадки  захворюваності  на COVID-19, за передостанній тиждень 11. Під медико-санітарним наглядом на самоізоляції вдома знаходиться 128 осіб, в т.ч. 75 активних хворих. Зріс показник коефіцієнта виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР який складає 76% (було 56%).

В закладах загальної середньої освіти  зареєстровано випадків на COVID-19: 6 працівників, 17 хворих учнів. Знаходиться на самоізоляції 14 класів з кількістю 201 учнів.

В закладах дошкільної освіти хворих 5 працівників, 1 дитина. На самоізоляції знаходиться 5 груп, 74 дитини.

З метою стабілізації епідемічної ситуації на грип та ГРВІ серед населення громади, на виконання Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», спільного наказу ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ» від 30.09.2021р, № 667/73-21/385 «Про затвердження Регіонального комплексного плану з готовності та реагування системи охорони здоров’я в Донецькій області в епідемічний сезон захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію 2021-2022 року, в умовах  поширення коронавірусної хвороби, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19)», враховуючи стан епідемічної ситуації в громаді рекомендуємо:

розглянути питання переведення на дистанційне навчання учнів в закладах загальної середньої освіти, призупинення виховного процесу в закладах дошкільної освіти з 01.02.22р. до стабілізації епідситуації, але не менше ніж на 14 діб.

продовжити виконання протиепідемічних заходів на території Мангушської селищної ради.

За результатами доповідей, з урахуванням законодавчої бази, діючого «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки Комісією вирішено:

продовжити дію на території Мангушської селищної ради адаптивного карантину з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів;

відділу освіти: запровадити обмежувальний захід - перевести учбовий процес на дистанційну форму навчання учнів в закладах загальної середньої освіти, призупинити виховний процес в закладах дошкільної освіти з 01.02.2022р. до стабілізації епідситуації, але не менш як на 14 днів;

відділу культури, туризму, молоді, сім’ї та спорту: призупинити роботу КЗ «Мангушської школи мистецтв», КЗ «Дитячо-юнацької спортивної школи «Колос», а також проведення культурно-масових та спортивних заходів, проведення репетиції, колективів художньої самодіяльності, засідань клубів за інтересами, проведення тренувань спортивних секцій, занять у спортивних закладах, фітнес-клубах з 01.02.2022р. до стабілізації епідситуації, але не менш як на 14 днів.

Фото без опису