Фото без опису

В Україні можна отримати бустерну  дозу вакцини для профілактики COVID-19. · 

Бустерна  доза вакцини  - для людей, які отримали базовий курс щеплення 6–9 місяців тому і яким необхідно поновити захист від COVID-19.

  Отримати бустерну дозу можуть всі вакциновані від COVID-19 віком від 18 років, якщо після попередньої вакцинації проти COVID-19   пройшло  що найменше 6 місяців.

При проведенні бустерного щеплення перевагу  віддають м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer  незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина;

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac , рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Бустерне щеплення дітям не проводиться, але дітям від 12 років рекомендовано первинний курс вакцинації від COVID-19 препаратом Comirnaty від Pfizer/BioNTech (два щеплення)

Розглянувши  результати щотижневого моніторингу із захворюваності населення громади на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  протягом  останнього  тижня повідомляємо, що епідситуація в громаді  погіршилася. За даними лікувальної мережі зареєстровано 241 звернення з ГРВІ, що вище рівня епідпорогу у 2,4 рази    Захворюваність дітей шкільного віку збільшилася та складає 124 випадки, що вище епідпорогу в 7 разів.

             Найбільш негативна ситуація з захворюванням на ГРВІ  в КЗ "Стародубівський ЗЗСО 1-111ст.", де кількість відсутніх по хворобі складає 26%, КЗ "Мангушський опорний ЗЗСО 1-111ст."- відсутніх по хворобі 23%, КЗ"Ялтинський ЗЗСО 1-111ст №2" - відсутніх по хворобі 19%.

 Висока захворюваність реєструється в ЗДО "Ягідка" с.Урзуф - 25%, КЗДО "Ластівка" с.Комишувате - 15%, КЗДО "Аліса" смт.Мангуш - 15%.                                   

З початку карантину  в Мангушській територіальній громаді зареєстровано 2310 випадків на    COVID-19 що на 3,5 % вище обласного показника захворюваності.

          За останній тиждень в громаді зареєстровано 64 випадки  захворюваності на    COVID-19, за передостанній тиждень 11. Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходиться 128 осіб, в т.ч. 75 активних хворих.

 Вкотре нагадуємо ,що вакцинація рятує життя. Захистіть себе від важкого перебігу та смерті від COVID-19. Запишіться на вакцинацію!