Фото без опису

25 січня під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. На порядку денному:

  • епідемічна ситуація по захворюваності на ГРВІ та гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 на території Мангушської селищної територіальної громади;
  • проведення роботи щодо видалення зелених насаджень (сухих та пошкоджених дерев) на території населених пунктів громади.

Перше питання: епідемічна ситуація по захворюваності на ГРВІ та гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 на території Мангушської селищної територіальної громади

Завідувач Мангушської філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Світлана Григор’єва доповіла щодо стану захворюваності грипом, ГРВІ та на COVID-19 в Мангушській громаді. Так, в громаді зареєстровано 42 випадки захворювань на ГРВІ дітей шкільного віку (7-14 років), за результатами щотижневого моніторингу (за даними лікувальної мережі) -  захворюваність складає 112 звернення ГРВ.

За результатами епідеміологічного моніторингу станом на 24.01.22 в  Мангушській громаді з 1882 учнів відсутні по хворобі ГРВІ 253 учнів, що підтверджуєть про невелике збільшення захворюваності саме на ГРВІ. З доповідями виступили й інші члени комісії.

Зокрема, начальник відділу поліції № 4 Маріупольського РУП ГУНП України в Донецькій області Віталій Хіврич. Він розказав про рейди щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів, які проводить в громаді поліція. 

За результатами доповідей, з урахуванням законодавчої бази, діючого "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки Комісією вирішено:

Продовжити дію на території Мангушської селищної ради адаптивного карантину з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів;

відділу освіти: продовжити забезпечення всіх навчально-виховних закладів громади стабільним теплопостачанням будівель з дотриманням санітарних вимог до повітряно-теплового режиму приміщень; продовжити забезпечення дотриманням та посилений контроль протиепідемічних та карантинних заходів в начальних закладах громади; продовжувати проводжувати  відповідну роз’яснювальну роботу з батьками учнів щодо необхідності вакцинації в родинах.

старостам селищної ради, підприємствам, організаціям, установам незалежно від фірм власності, відділу «Центр надання адміністративних послуг»: здійснювати надання послуг мешканцям громади при наявності документу (ковід-сертифікату/довідки), що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози, або довідку від лікаря у зв’язку протипоказаннями для проведення вакцинації; організовувати прийом громадян з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (із змінами), забезпечити суворе дотримання протиепідемічних та карантинних заходів (відповідно до рівня епідемічної небезпеки) та посилений контроль за їх дотриманням

 

Додатково інформуємо, що для виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги необхідно зателефонувати за номерами 103 або 112 (єдиний телефонний номер виклику екстреної допомоги). У разі відсутності зв’язку з зазначеними номерами виклику екстреної допомоги, мешканці населених пунктів громади мають можливість телефонувати на мобільний телефон завідувача Мангушської підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги Ігоря Михайловича Константинова за номером: +380674786615, який працює цілодобово.

 

Друге питання: проведення роботи щодо видалення зелених насаджень (сухих та пошкоджених дерев) на території населених пунктів громади.

Для уникнення виникнення аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту, забезпечити життя і здоров’я пішоходів, транспортних засобів, зменшити ризик пошкодження лінії електропередач, будівлі і споруд було прийнято рішення щодо видалення сухих дерев або які перебувають у пошкодженому стані внаслідок снігопадів, вітролому, урагану та інших стихійних природних явищ, чи за наявності гнилої серцевини стовбура, досягнення вікової межі, пошкоджене хворобами та шкідниками.Фото без описуФото без опису