Фото без опису

З метою інформування представників малого бізнесу Мангушської громади щодо новацій у законодавстві, фахівці Мангушської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області відвідали торгівельні об’єкти та провели зустрічі з підприємцями за місцем провадження діяльності.

Під час спілкування наголошено, що з 01 січня 2022 року  всі фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої – четвертої груп  зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій. Зупинились на перевагах застосування програмних РРО. Роз’яснили Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку та для яких платників податків ведення такого обліку є обов’язковим. Розповіли про можливості безкоштовних електронних сервісів від ДПС для дистанційного спілкування з податковою та отримання консультацій.

Анонсували так звану «податкову амністію». Розповіли, що у період з 1 вересня поточного року до 1 вересня 2022 року громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. Поінформували про ставки збору, терміни сплати, та способи подання декларації.

Підприємці отримали відповіді на питання, які їх цікавили та листівки з корисною інформацію.Фото без опису