Відділ правового забезпечення діяльності селищної ради нагадує, що відповідно до ч.1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» всі суб’єкти декларування зобов’язані подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік, шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті НАЗК до 1 квітня 2022 року (останній день подачі - 31 березня 2022 року).

    З метою своєчасного заповнення декларації та подання її у належний строк радимо заздалегідь перевірити термін дії та належне функціонування особистого електронного цифрового підпису.

   Додатково повідомляємо, що детальну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації можна переглянути на веб-сайті НАЗК https://nazk.gov.ua у розділі «Роз’яснення».

    Також, роз’яснення до кампанії декларування 2022 року розміщенні на офіційному сайті селищної ради mangushska.gromada.org.ua в рубриці «Запібігання корупції» розділ «Декларування 2022».

     До суб’єктів декларування селищної ради відносяться:

 - працюючі посадові особи селищної ради, чинні депутати 8 скликання (подають щорічну декларацію за 2021 рік)

- посадові особи реорганізованих рад (Ялтинської, Урзуфської, Мелекінської, Стародубівської, Комишуватської) та Мангушської селищної ради, що звільнились у 2021 році та депутати 8 скликання, що припинили депутатську діяльність у 2021 році (подають декларацію після звільнення за 2021 рік).

           Також, звертаємо увагу всих суб’єктів декларування на наступне:

  За умисне неподання суб’єктом декларування декларації, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 366-3 КК України у вигляді штрафу від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

  За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП).