Взимку хочеться скоріше повернутись з морозного повітря до теплої домівки. І зазвичай для створення комфорту в оселях українці в зимові місяці споживають у 1,5 рази більше електроенергії за інші пори року. YASNO піклується, щоб клієнти не переплачували за домашнє тепло і затишок. В цьому жителям Донеччини допомагають поради з ефективного енергоспоживання від постачальника.

Як удосконалити освітлення

В середньому на освітлення житла щомісяця використовується близько 65 кВт?год електроенергії. Зменшити витрати на світло без втрат у комфорті допомагають наступні кроки:

  1. Замість старих ламп розжарювання встановіть ощадливі LED-лампи. Вони довговічніші й споживають до 10 разів менше електроенергії.
  2. Частіше вмикайте замість люстри зональне освітлення: настільну лампу, бра чи торшер. З ним можна якісніше освітити саме місце перебування і не витрачатись на освітлення всього приміщення.
  3. Слідкуйте за станом джерел світла. Адже, наприклад, пил на лампах і плафонах може «поглинати» до 20% яскравості. І навпаки, чисті незашторені вікна на 5% зменшують потребу в додатковому освітленні.

Про що слід знати, користуючись електроприладами

Нехтування простими правилами користування технікою призводить до марних витрат електроенергії. Щоб уникнути їх, варто пам’ятати про таке:

  1. Телевізор у режимі очікування та комп’ютер, покладений в «сон», продовжують споживати кВт?години. Тож вимикайте з розетки прилади, якими не користуєтесь тривалий час.
  2. Кип’ятіть в електрочайнику не більше води, ніж потрібно зараз. А ще регулярно очищуйте чайник від накипу. Це допомагає підвищити його теплопровідність та зменшити енергоспоживання.
  3. Встановлюйте холодильник подалі від стін та джерел тепла. Інакше його перевитрати електроенергії можуть сягнути 30%.

Чому краще економити комплексно

Комплексний підхід до рішення будь-якої задачі завжди приносить кращі результати. І до зменшення рахунків за електроенергію теж варто підійти комплексно. Для цього:

  1. Обирайте побутову техніку з класом енергоефективності «А», «А+» та вище. Вона споживає менше електроенергії за моделі нижчих класів.
  2. Частіше користуйтесь наявними еко-функціями електроприладів, які додатково знижують енерговитрати.
  3. Встановіть набір для економії від YASNO та користуйтесь ощадливим «нічним» тарифом на електроенергію. Набір допоможе перенести частину енерговитрат оселі на нічні та вранішні години і сплачувати лише 50% за енергоспоживання з 23:00 до 7:00 кожної доби.

«Ощадливі побутові звички та комплексний підхід до енергоефективності допомагають зменшити рахунки за електроенергію. Щоб знизити навантаження на сімейний бюджет, радимо скористатись нашими готовими рішеннями для економії, дотримуватись дієвих порад з проєкту «YASNO_як_заощаджувати» або звернутись по консультацію до нашого спеціаліста», – додав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

 

 

Довідка:

YASNO – бренд, під яким працює група компаній з постачання електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надають послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України. Три компанії бренда YASNO тричі очолили рейтинг постачальників електроенергії, складений аналітичним центром DiXi Group в рамках проєкту USAID. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня та розвиває онлайн-обслуговування. Для зменшення витрат клієнтів на енергію YASNO пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.