Фото без опису

Дорогі земляки! Вітаю Вас з неповторними родинними святами – Новим роком та Різдвом Христовим!

Рік, що минає, був непростим. Це був рік становлення нашої громади. Та попри всі труднощі та випробування, можна вважати, що 2021-й був багатий на здобутки та перемоги і для нашого рідного краю, і для Донеччини, і для України. Я радий повідомити, що вже сьогодні розроблено проєкт по капітальному ремонту стадіону «Колос» в смт Мангуш. Стадіон «Колос» вдібрано для фінансування у 2022 році за рахунок ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку) в рамках національної програми  «Велике будівництво». Вже з початку року планується провести тендерні процедури для визначення виконавця будівельних робіт. Зазначу, що наразі розробляється проєктно-кошторисна документація проєкту «Будівництво очисних споруд каналізації за адресою: Донецька область, Маріупольский район, смт. Мангуш, вул. Тітова, 156». У наступному році будемо втілювати його в життя. Ми плануємо реалізувати за кошти ЄІБ два проєкти у смт Ялта: капітальний ремонт Ялтинської ОШ №2 та капітальний ремонт Ялтинської амбулаторії з облаштуванням на 2 поверсі квартир під житло. В громаді триває реалізація проєктів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку. Також в громаді є ще один проєкт, який вже реалізовано за підтримки міжнародних партнерів  - це проект «Кризовий центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства». За підтримки програми ПРООН в Україні «Відновлення та розбудова миру» по напрямку «Громадська безпека та соціальна згуртованість»  в с Юр’ївка було встановлено «Безпечний павільйон для очікування». ПРООН профінансовано установку велопарковки та спортивного майданчика по програмі Громадський бюджет, яка реалізовується на умовах співфінансування з Мангушською громадою.У 2021 році нами було ініційовано проведення Конкурсу проєктів місцевого розвитку, щоб жителі нашої громади могли проявити себе, з нашою допомогою втілити в життя свої ідеї по розбудові комфортного життя в громаді. Участь прийняли місцеві ініціативні групи, громадські організації. Також впроваджено в життя громадський бюджет.   Таким чином, на кінець 2021 року вже реалізовано: ремонт покрівлі та фасаду водонапірної башні в смт Ялта; встановлено освітлення біля дитячої бібліотеки в смт Мангуш; встановлено нові «туристичні візитівки» в селі Юр'ївка; придбано обладнання для дитячого майданчика у Мангуші. Реалізацію частини проєктів буде завершено у 2022 році! 

Це все – наша спільна заслуга. Адже кожен із нас гідно прожив кожну мить цього року, щодня здобуваючи свої маленькі перемоги: працювали та вчилися, кохали, народжували дітей, самі долали негаразди та допомагали іншим.

Тому я вдячний усім, хто трудився для розвитку громади в культурних, освітніх, медичних закладах, соціальній та економічній сферах, у комунальному господарстві та бізнесі. Усім, хто допомагав творити нову історію Мангушської громади, хто не боявся змін і рухався вперед задля кращого сьогодення.
  
Мир і спокій, добробут та єдність – ось головні прагнення кожного з нас. І за те, що сьогоднішнє свято стало можливим, уклонімося насамперед славним українським воїнам. Тим, хто зараз не за багатим святковим столом, а в холодному зимовому окопі. 

Дорогі друзі! У новий рік ми входимо із новими сподіваннями – на добрі зміни, на краще життя для себе, для своєї родини та рідної землі. Чи справдяться наші сподівання – залежить, передусім, від кожного з нас. НАША ГРОМАДА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ!

Я вдячний всім і кожному за співпрацю, взаєморозуміння та підтримку. Щиро зичу, аби Новий рік подарував нам ще більше сил та натхнення для втілення найамбітніших планів та задумів, а Різдво Христове надало порозуміння та підтримку та спонукало до плідної праці на благо України! Всім Божого благословення та миру нашій землі!

 З повагою 
Мангушський селищний голова 
Володимир Караберов