Фото без опису

Мангушська ДПІ інформує, що з 01.01.2022 набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме - платники єдиного податку II - IV груп, зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО) для здійсненні розрахункових операцій.

 

Альтернативою РРО є ПРРО, які мають чимало переваг перед класичним. Головне - це економія коштів на придбанні традиційних касових апаратів та  щомісячній  платі за їх сервісне обслуговування. Крім того ПРРО функціонує за допомогою різних ґаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо); швидка та зручна реєстрація онлайн через Електронний кабінет;  можливість використання режиму «офлайн»;  відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій; електронні чеки замість паперових;  можливість роздруковувати чеки с будь-якого принтера.

 

Рекомендуємо використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

 

Також  у  банері  наявні  покрокові  інструкції  зі  встановлення  та налаштування ПРРО:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/ ,

та     https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/fiskalniy-dodatok-prrosto/.

 

Bідеоуроки  щодо  реєстрації  ПРРО  та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців розміщені за  посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/

 

Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщені за посиланням:

 https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/