Фото без опису

З 01 січня 2022 року розпочнеться нова кампанія декларування.

            Суб’єкти  декларування будуть подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, а також повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента за відповідними новими електронними формами, затвердженими Наказами НАЗК від 23.07.2021 № 449/21,  яким затверджено нову форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; від 23.07.2021 № 450/21, яким затверджено новий порядок інформування НАЗК про суттєві зміни в майновому стані. Зазначені Накази набули чинності з 01.12.2021 року.

Серед основних  нововедень: 

           - у розділі 2.1. декларації додано блок «Для ідентифікації за межами України» -  у випадку наявності даних (мається на увазі закордонний паспорт) зазначаються відомості про варіанти написання свого прізвища, імені та побатькові крім української мови, зазначені у документах (тобто – у випадку наявності закордонного паспорта необхідно зазначити в декларації варіанти написання власних даних на мові, зазначеній у загранпаспорті, як правило - англійська);

         -  у розділі 2.1. декларації до блоку «Інформація про місце роботи…» додано графу, в якій необхідно зазначити код ЄДРПОУ підприємства, установи чи організації. Для субєктів декларування Мангушської селищної ради 04340493;

        - у розділі 10 декларації «Нематеріальні активи» додано блок «Криптовалюта», в якому, у випадку її наявності, зазначається вид, кількість, вартість та інша інформація.

            - декларація при звільненні (колишня перед звільненням) подається не пізніше 30 календарних днів з дня припинення діяльності (раніше – 20 робочих днів).