Фото без опису15 грудня під головуванням першого заступника селищного голови Михайла Агурбаша відбулось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. На порядку денному -  епідемічна ситуація по захворюваності на ГРВІ та гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 на території Мангушської селищної територіальної громади.

 Завідувач Мангушської філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Світлана Григор"єва доповідала щодо стану захворюваності  грипом, ГРВІ та на COVID-19 в Мангушській громаді.  Так, в громаді зареєстровано 62 випадки захворювань на ГРВІ дітей шкільного віку (7-14 років), за результатами щотижневого моніторингу (за даними лікувальної мережі) -  захворюваність складає 120 звернення ГРВ.

 За результатами епідеміологічного моніторингу станом на  14.12.21 в  Мангушській громаді з початку епідемії зареєстровано 2148 випадків захворювання на COVID-19. За останні 7 днів  (07.12.21. - 14.12.2021) зареєстровано 74 підтверджених випадків   COVID-19, на передостанньому тижні 51, реєструється  невелике збільшення захворюваності. З доповідями виступили й інші члени комісії.

 Зокрема, начальник відділу поліції № 4 Маріупольського РУП ГУНП України в Донецькій області Віталій Хіврич. Він розказав про рейди щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів, які проводить в громаді поліція. 

За результатами доповідей, з урахуванням законодавчої бази, діючого "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки Комісією вирішено:

Продовжити дію на території Мангушської селищної ради адаптивного карантину з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів;
відділу освіти: забезпечити всі навчально-виховні заклади громади стабільним теплопостачанням будівель з дотриманням санітарних вимог до повітряно-теплового режиму приміщень; забезпечити дотриманням та посилений контроль протиепідемічних та карантинних заходів в начальних закладах громади; провести відповідну роз’яснювальну роботу з батьками учнів щодо необхідності вакцинації в родинах; продовжити  учбовий семестр до 30 грудня 2021 року; відпрацювати проведення Новорічних свят в навчальних закладах з дотриманням санітарних та протиепідемічних норм та правил;
старостам селищної ради, підприємствам, організаціям, установам незалежно від фірм власності, відділу «Центр надання адміністративних послуг»: здійснювати надання послуг мешканцям громади при наявності документу (ковід-сертифікату/довідки), що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози, або довідку від лікаря у зв’язку протипоказаннями для проведення вакцинації.Фото без опису