Фото без опису

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат.  Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Сміливі чоловіки нашої громади одні з перших кинулись на ліквідацію аварії. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.

14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цю дату було визначено тому, що саме в цей день у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Сьогодні у Мангуші біля пам"ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг-реквієм. 

Схилити голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС прийшли учасники тих буремних подій, представники влади громади - секретар селищної ради Світлана Олефір, заступник селищного голови Марина Кудрявцева, заступник селищного голови Володимир Матяш, громадськість. З промовою виступила секретар селищної ради Світлана Олефір, зазначивши, "Ми всі у боргу перед героями-чорнобильцями, які врятували теперішнє й прийдешні покоління.  Пам’ятаємо і молимось за кожного, чиє життя та здоров’я забрав Чорнобиль. Щирого зичимо здоров’я і добра родинам чорнобильців та ліквідаторів аварії на ЧАЕС". Також до присутніх звернувся голова громадської організації "Союз Чорнобиль", ліквідатор Іван Аврамов, благочинний Мангушського округу, настоятель храму Архістратига Михаїла у селі Урзуф, отець Костянтин Кірович.
Присутні поклали квіти до пам’ятника та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.