Сьогодні, 3 грудня, під головуванням Мангушського селищного голови Володимира Караберова відбулось пленарне засідання позачергової 21-ї сесії  Мангушської селищної ради VIII скликання, на якій було розглянуто ряд нагальних питань. Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Мангушської селищної територіальної громади за  9 місяців 2021 року, також було схвалено внесення змін та доповнень до рішення селищної ради   від  24.12.2020 №8/4-45 «Про бюджет  Мангушської    селищної територіальної громади на 2021 рік», з цих питань доповідала начальник фінансового управління селищної ради Олена Аниченко. На сесії було схвалено рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги.  Прийняття даного важливого рішення необхідне для соціального захисту населення, підтримки соціально незахищених категорій населення громади, а саме особам які перебувають на лікуванні та потребують довготривалого лікування, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які зареєстровані за місцем проживання і проживають на території Мангушської селищної територіальної громади. Отже, одноразову матеріальну допомогу на лікування отримають 17 мешканців громади, на вирішення складних матеріально - побутових проблем (складного матеріального становища) – 7 мешканців громади, на поховання – 2 мешканця, одноразову матеріальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства І групи – 17 мешканцям громади. Згідно з порядком денним на селищній раді був розглянутий проєкт рішення «Про затвердження старости Урзуфського старостинського округу». Даний проєкт рішення ради підготовлено відповідно до вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про службу в органах місцевого самоврядування». На підставі Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» Мангушською селищною радою утворено три старостинських округів. З метою обговорення кандидатури старости Урзуфського старостинського округу проведено громадське обговорення кандидатури, запропонованою селищним головою у порядку і терміни, зазначені у Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости Мангушської селищної ради, в населених пунктах, що увійшли до складу Урзуфського старостинського округу. Враховуючи результати громадського обговорення кандидатури Топузова Івана Васильовича на посаду старости Урзуфського старостинського округу  Мангушської селищної ради депутати схвалили рішення «Про затвердження старости Урзуфського старостинського округу». З промовою до присутніх звернувся І.В. Топузов, який розказав про себе та свої плани роботи на посаді старости Урзуфського старостинського округу.

Також депутатами  було схвалено ряд важливих рішень, а саме: «Про погодження Положення про Молодіжну раду при Мангушській селищній раді 2021-2023 рр.», «Про створення Комунального закладу «Мангушський

центр фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх»  Мангушської селищної  ради Маріупольського району Донецької області» та затвердження Положення  про нього», «Про вступ до складу членів Асоціації курортів України» - інтереси громади з питань розвитку туристичної галузі в засіданнях Асоціації курортів України буде представляти селищний голова Володимир Караберов.

З метою створення належних умов з надання якісної медичної допомоги населенню Мангушської селищної територіальної громади на сесії було вирішено надати згоду на прийняття у комунальну власність Мангушської селищної територіальної громади із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Донецької області цілісного майнового комплексу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МАНГУШСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ». Депутати схвалили дане рішення. Депутати приділили увагу розвиткові комунальнального підприємства громади, освітній галузі, підтримали рішення про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 25.03.2021 №8/10-163 «Про Програму економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік»» земельні та інші питання порядку денного.

На завершення пленарного засідання до присутніх звернулась голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва, яка привітала депутатів з наступаючим святом – Днем місцевого самоврядування, побажавши плідної співпраці, виваженості у прийнятті рішень на благо розвитку Мангушської громади, а значить і всього Маріупольського району.

З усіма рішеннями селищної ради можна буде ознайомитись на офіційному сайті Мангушської селищної ради у розділі «Офіційні документи» в установлені чинним законодавством строки.