Фото без опису

1 грудня відбулося 17 позачергове засідання виконавчого комітету Мангушської селищної ради, яке пройшло під головуванням  селищного голови Володимира Караберова.

Члени виконкому розглянули та прийняли рішення щодо схвалення проєкту рішення селищної ради "Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 25.03.2021 №8/10-163 "Про Програму економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік", затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мангушської селищної ради у новій редакції, проєкту рішення селищної ради "Про внесення змін та доповнень до рішення селищної ради від 30 вересня 2021 року №8/17-468 "Про затвердження Програми фінансової підтримки відділу прикордонної служби "Ялта" військової частини 9937 на ІІ півріччя 2021 року". Крім цього, члени виконкому схвалили  проєкт рішення селищної ради "Про бюджет Мангушської селищної територіальної громади на 2022 рік", доповідала з цього питання начальник фінансового управління селищної ради Олена Аниченко.  

Член виконкому, староста Мелекінського старостинського округу Геннадій Янковський порушив питання щодо  вирішення проблеми поводження з безпритульними тваринами  на території округу. Проблема безпритульних тварин - дійсно важлива для всієї громади. В кожному куточку нашої країни існують схожі проблеми.  Для успішного вирішення будь-якої проблеми необхідно, перш за все, встановити причини її виникнення.  Звідки ж беруться безпритульні тварини? Господарі позбавляються набридлих улюбленців, яких завели, не подумавши як слід. Дуже часто тварина опиняється на вулиці, поповнюючи ряди безпритульників. Отже, безпритульні тварини не з’являються із повітря, за їх появою на вулицях завжди стоїть людська легковажність чи безвідповідальність. Тому звертаємось до жителів громади з прохання дотримуватись Правил утримання собак, котів та інших тварин.            Існуюча практика регулювання чисельності безпритульних собак із введенням стандартів гуманного поводження з тваринами є неприпустимою з правової точки зору і  служить джерелом постійної соціальної напруги. Тому вирішення даної проблеми вимагає принципово іншого підходу, з урахуванням сучасних, біологічно ефективних, технологій контролю популяції безпритульних тварин та дотримання вимог чинного законодавства України.  Тому селищною радою ведуться перемовини із організаціями, які займаються питанням вилову та стерилізації    безпритульних тварин. Також ведеться пошук громадських організацій, які готові прихистити братів наших менших у спеціальні притулки або влаштувати тварин з вулиць "у добрі руки".  Член виконкому Федір Бурназов акцентував увагу, що із запізненням вмикається вуличне освітлення у вечірню добу в селі Урзуф. Питання - на контролі в селищній раді. У зв"язку з переходом на зимовий час заміну таймера вуличного освітлення буде врегульовано в усіх населених пунктах. Членами виконкому підіймалися і інші питання, на які селищним головою було надано відповіді.  З рішеннями виконавчого комітету можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті селищної ради.Фото без опису