Фото без опису

Мільйони невинно загублених життів та скалічених доль... Голодомор став тією трагічною сторінкою історії українського народу, яку ми пам’ятатимемо завжди. 

27 листопада ми вшановуємо пам'ять українців, які померли страшною смертю і молимося за душі ненароджених. Цього дня ми згадуємо про речі, які рятували життя пращурам. Аби нагодувати дітей матері віддавали все що мали… Це страшна сторінка нашої історії, яка оповита чорною стрічкою...

Цього дня секретар селищної ради Світлана Олефір, заступник селищного голови Володимир Матяш, начальник другого відділу Маріупольського районного ТЦК та СП підполковник Андрій Скляров та інші учасники заходу поклали квіти до пам'ятника жертвам Голодомору та   пам’ятника жертвам комуністичних репресій, репресованим грекам у селищі Ялта. Присутні схилили голови перед пам’яттю невинно вбитих і закатованих. 

У ХХ столітті українців тричі намагались замордувати: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – це був геноцид українського народу.