25 листопада під головуванням першого заступника селищного голови Михайла Агурбаша відбулось засідання комісії з питань техногенно– екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. Питання порядку денного - про епідемічну ситуацію по захворюваності коронавірусною хворобою, грипом, ГРВІ на території Мангушської селищної територіальної громади у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.

Завідувач Мангушської філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Світлана Григор"єва доповіла щодо епідеміологічного моніторингу в Мангушській громаді. За результатами епідеміологічного моніторингу в жовтні зареєстровано 328 підтверджених випадків COVID-19, на теперішній час в листопаді -  276 випадків. Померло за весь період 40 осіб. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування  COVID-19  методом ПЛР складає в середньому 40%.
      За останні 7 днів  (17.11.21-24.11.21) зареєстровано 31 підтверджений випадок   COVID-19, на передостанньому тижні - 100  випадків. Таким чином реєструється зменьшення захворювань.  
       Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  повинні знаходитись  206 осіб , т.ч. активних хворих – 131. В закладах освіти на самоізоляції 36 осіб , в т.ч. 7 активних хворих (5 уч, 2 працівника).  
       За результатами доповідей, з урахуванням обговорення та на виконання постанови Верховної Ради України від 17 листопаду 2020 року № 1004 «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення» та постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2» (із змінами), комісією вирішено продовжити дію на території Мангушської селищної ради адаптивного карантину з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, забезпечити посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів.
Продовжити всі необхідні заходи  по забезпеченню дотримання карантинних вимог.