Фото без опису

25 листопада  в Мангушському районному центрі зайнятості було проведено вебінар  для безробітних осіб з інвалідністю. Участь в заході взяли  відповідальні особи Управління  соціального захисту населення Маріупольської районної державної адміністрації, відділу соціального захисту та охорони здоров’я Мангушської селищної ради, Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», Мангушського бюро безоплатної правової допомоги, особи з інвалідністю, які перебувають на обліку в центрі зайнятості  як безробітні, представники роботодавців Мангушської ОТГ.

В центрі уваги були питання інтеграції людей з інвалідністю в соціум, створення умов легальної зайнятості з гідною оплатою праці.

Директорка районного центру зайнятості Надія Тєрьошкіна  проінформувала присутніх, що протягом  року  на обліку в Мангушському районному центрі зайнятості перебувало  40 безробітних осіб  з інвалідністю. Роботодавці: ПП «Джеломанов К.М.», ТОВ «ТВП «Південний торговельний альянс», КП «Мангушське УКП», ПП «МВВС», КЗ «Стародубівський ЗЗСО I-III ступенів» та ін., тісно співпрацюючи з центром зайнятості, працевлаштували 13  інвалідів і тим самим повернули їх в соціум. 7 -  проходили підвищення кваліфікації, профпідготовку під конкретне замовлення роботодавця з послідуючим працевлаштуванням. 

Учасники вебінару дійшли висновку, що запорукою успішного вирішення питання працевлаштування даної категорії громадян є спільні дії служби зайнятості, роботодавців, соціальних партнерів, а також самих безробітних.

За результатами заходу було вирішено питання працевлаштування 3 безробітних осіб зазначеної категорії.Фото без опису