Фото без опису23 листопада  у селі Урзуф відбулись громадські обговорення кандидатури на посаду старости в Урзуфському старостинському окрузі, участь в якому взяли: селищний голова Володимир Караберов, члени робочої групи з підготовки громадського обговорення, запропонована  кандидатура на посаду старости Урзуфського старостинського округу Іван Топузов та мешканці села Урзуф. Нагадаємо, що даний порядок затверджений рішенням селищної ради від 20.10. 2021 р. №  8/18-526 «Про затвердження Порядку проведення  громадського обговорення кандидатури старости Мангушської селищної ради у новій редакції». Ще раз зазначимо, що відповідно до діючого законодавства на громадські обговорення Мангушським селищним головою виноситься лише одна кандидатура, про що ним видане відповідне розпорядження  від 02.11. 2021 р. №204 "Про проведення громадського обговорення кандидатури старости в Урзуфському старостинському окрузі Мангушської селищної ради".

Володимир Караберов звернувся до присутніх із вступною промовою, закликавши всіх до єдності та порозуміння: «Я працюю задля того, щоб люди повірили у силу громади, щоб усі ми могли жити достойно до глибокої старості. Ми зібрались тут сьогодні, задля обговорення запропонованої кандидатури на посаду старости. Івана Топузова  ви дуже добре знаєте. Він багато років віддав роботі в місцевому самоврядуванні, знає всі тонкощі цієї роботи, має великий життєвий та професійний досвід».   
Голова робочої групи з підготовки громадського обговорення, заступник селищного голови Марина Кудрявцева ознайомила учасників із основними пунктами нормативних документів, які регулюють процедуру обговорення. Порядок проведення громадського обговорення кандидатури на посаду старости в Урзуфському старостинському окрузі проходить  за двома формами :  опитування шляхом зібрання підписних листів  на підтримку кандидата та громадські слухання. Громадські слухання вже проведено у населених пунктах Стародубівка, Захарівка, Комишувате.  Згідно чинного законодавства, у громадському обговоренні можуть брати участь громадяни України,  яким на день проведення громадського обговорення виповнилося 18 років і які зареєстровані у населеному пункті відповідного старостинського округу. Станом на теперішній час кандидата на посаду старости підтримало 1038 осіб, це більше 25% мешканців Урзуфського старостинського округу.

 Перед присутніми виступив Іван Топузов, який  розказав про свій досвід роботи в Урзуфській сільській раді, про майбутні плани щодо роботи на старостинському окрузі.  Жителі мали можливість поспілкуватись з кандидатом та поставити йому запитання. Кожен бажаючий мав змогу висловитись.

 Організаційно-правові питання торгівельної діяльності в літній період, благоустрій та функціонування Урзуфської амбулаторії – це основні меседжі, які надходили на адресу селищної ради.  На всі  питання були надані відповіді, деякі – взяті на особистий контроль селищного голови.Фото без опису