Фото без опису

Деталі організації поліцейського проєкту обговорили поліцейські, представники громадських організацій та міжнародні партнери під час проведення круглого столу сьогодні, 24 листопада.

У засіданні круглого столу взяли участь заступник селищного голови Володимир Матяш, начальник відділу культури, туризму, молоді, сім’ї та спорту селищної ради Наталя Тосхопаран,  начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області Владислав Юров, спеціалістка з громадської безпеки ПРООН Анастасія Кравцова, Голова правління ГО «Рада жінок Донеччини» Юлія Пруднікова. В режимі «онлайн» до дискусії приєдналося керівництво облдержадміністрації, Святогірської та Лиманської ТГ.

Присутні підбили підсумки роботи туристичної поліції за минулий курортний сезон. Так, у 2021 році курорти Донеччини відвідали 241 000 громадян, цей показник перевищив «докарантинний» період 2019 року.

Під час відкриття туристичного сезону поліція збільшила свою присутність у Слов’янській, Мангушській, Лиманській територіальних громадах та містах Маріуполь і Святогірськ. Було збільшено кількість нарядів, покращено їх технічне оснащення, розроблені нові маршрути патрулювання, обладнано три поліцейські станції. Допомогу надавали військовослужбовці Нацгвардії України.

Поліцейські задокументували 88 кримінальних правопорушень та склали 227 адміністративних матеріалів. Тяжких злочинів не допущено.

В ході зустрічі присутні акцентувалася увага на організацію проведення тренінгів та інструктивних занять з поліцейськими, які в подальшому будуть нести службу у складі «Туристичної поліції» та обговорили обмін досвідом з міжнародними партнерами з питань діяльності туристично орієнтованої поліції.

Також правоохоронці презентували план заходів в реалізації проєкту на 2022 рік. Нагадуємо, що проєкт «Туристична поліція» реалізує ГО «Рада жінок Донеччини» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

/За інформацією відділу комунікації поліції Донецької області/