Фото без опису

Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує, що ІТС «Електронний кабінет» забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом подання звернень.

Надіслати лист або запит до відповідного органу ДПС дозволяє меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабiнету, за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. Форма підготовки такої кореспонденції передбачає заповнення або вибір із запропонованих наступних реквізитів:

  • регіон, в якому знаходиться орган ДПС;
  • орган ДПС, до якого відправляється лист;
  • тип документа;
  • тематика звернення;
  • короткий зміст листа;
  • сканований документ, який необхідно завантажити (файл повинен бути у форматі pdf  із обмеженням розміру не більше 5 МБ).

Зберегти проект листа можна натиснувши кнопку «Зберегти». Збережену чернетку можна підписати та надіслати до органу ДПС в меню «Вхідні/вихідні документи» у вкладці «Відправлені документи», натиснувши кнопки «Підписати» та «Відправити».

Протягом одного робочого дня після надсилання листа, його автора буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено.

Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Рекомендуємо використовувати зручні та безпечні способи комунікації з Головним управлінням ДПС у Донецькій області