Фото без опису

01 листопада під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. Питання порядку денного - про епідемічну ситуацію по захворюваності коронавірусною хворобою, грипом, ГРВІ на території Мангушської селищної територіальної громади у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.

Світлана Григор`єва, завідувач Мангушської філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», доповіла, за результатами епідеміологічного моніторингу, який щоденно здійснюють фахівці установи, станом на  31.10.21 в Мангушській громаді :

- в жовтні зареєстровано 328 підтверджених випадків COVID-19, з них 30 дітей, медпрацівників - 9, Середнє число захворілих за день складає 10,5.Госпіталізовано в ЛПУ  м. Маріуполь  18 хворих.

Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  знаходяться  500 осіб,  

 - в т.ч. активниххворих – 227,  контактних- 272, з них школярів - 110, дітей в ЗДО-19дітей.

Пріоритетним заходом є вакцинопрофілактика населення. За даними КНП «Мангушський

 ЦПМСД» на 01.11.2021 року вакциновано 38,2% населення громади.

Вакцинація від COVID-19 в громаді продовжується.

Подовжено призупинення діяльності дитячих закладів дошкільної освіти, КЗ «Мангушська школа мистецтв», КУ «Дитячо-юнацька спортивна школа  «Колос». Подовжено дистанційну форму навчання закладів загальної середньої освіти та КЗ «Центр дитячої творчості».

В громаді подовжено посилений контроль за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів «червоного» рівня епідемічної безпеки.

Поліція продовжуватиме рейдові перевірки дотримання протиепідемічних заходів та карантинних вимог на території громади.

З метою стабілізації захворюваності на COVID-19 закликаємо всіх дотримуватися комплексу  необхідних протиепідемічних  та  карантинних   заходів.