Фото без опису

Погіршення епідситуації стосовно COVID-19.

 МАНГУШСЬКА  ФІЛІЯ  ДЕРЖАВНОЇ   УСТАНОВИ « ДОНЕЦЬКИЙ  ОБЛАСНИЙ  ЦЕНТР  КОНТРОЛЮ  ТА   ПРОФІЛАКТИКИ   ХВОРОБ  МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ  УКРАЇНИ повідомляє, що епідемічна ситуація щодо COVID-19 в Донецькій області щоденно  погіршується . В Україні вже 8 областей знаходяться  в червоній зоні : Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська та Сумська, Чернигівська, Миколаївська.

У  захворілих  виявляється штам коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який є заразнішим та спричиняє складніший перебіг COVID-19. 

- в жовтні  в Мангушській   громаді зареєстровано 253 підтверджених випадків COVID-19, з них 29 дітей,  Середнє число захворілих за день складає 10,5.

 

У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 є люди 60+, люди із супутніми захворюваннями, такі як : цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, працівники державних органів.

Вкотре нагадуємо, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя.  

Згідно інформації КНП « Мангушський ЦПМСД»  станом  на 28.10.2021р – у пункті щеплення в наявності знаходяться вакцини     CoronaVacPfizer. Усі вакцини які використовуються в Україні затверджені ВООЗ для екстреного застосування.  Вакциновано 7226 осіб, що складає 30,1%.

   

                 

Якщо ви не байдужі до свого здоров’я, піклуєтесь про своїх рідних та близьких, не хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь вже зараз!