Фото без опису

Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з 1 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

З 01.09.2021 набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 02.08.2021 №439 «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровольної декларації та Порядку її подання», зареєстрований Міністерством юстиції України 19.08.2021 за №1090/36712. На вебпорталі Державної податкової служби України у банері «Одноразове добровільне декларування» (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/) розміщено приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації: одноразова (спеціальна) декларація, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року; одноразова (спеціальна) декларація, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року зі сплатою збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація». Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Щодо надання платникам реквізитів бюджетного рахунку для сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування повідомляємо. Після отримання від платника «звітної» / «нової звітної» / «уточнюючої» декларації у приватній частині Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум  за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR - коду кодом платежу 11011100. При скануванні QR - коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний за стосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.       У разі якщо  платником була змінена адреса відповідно до « нової звітності» або «уточнюючої» декларацій платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору. В Електронному кабінеті  забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки.

Додаткова інформація за адресою: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/rozyasnennya-dlya-platnikiv/zapitannya-vidpovidi/.