Фото без опису

На  засіданні районної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось сьогодні, 19 жовтня, в Маріупольській райдержадміністрації під головуванням в.о. голови Маріупольської райдержадміністрації Олексія Воробйова та голови Маріупольської районної ради Степана Махсми розглядалося питання встановлення в Донецькій області «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення  COVID-19 та організацію виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом «SARS-CoV2». 

Участь в засіданні взяв начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Мангушської селищної ради Валерій Рябушкін, т.в.о. завідувача  Мангушської філії ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ   ОБЛАСНИЙ   ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» Софія Хоружа.

Так, за результатами епідеміологічного моніторингу, який щоденно здійснюють фахівці Мангушської філії ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ   ОБЛАСНИЙ   ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ», станом на  18 жовтня  в Мангушській громаді за тиждень   лабораторно підтверджено  75 випадків захворювання COVID-19  (показник на 100тис.населення -292,34),        обласний показник за тиждень -  295,84.  За 2 тижні в Мангушській громаді зареєстровано 141 випадок захворювання COVID-19 (показник 550,72) . Захворіло дітей до 18 років -16 , що складає - 12% , медичних працівників – 7. Госпіталізовано в ЛПУ  м. Маріуполь 18 хворих, В КНП «Мангушська ЦРЛ- 8, всього-26.  Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  повинні знаходитися 412 осіб, в т.ч. активних хворих - 123 , контактних- 289, з них школярів - 164, дітей в ЗДО-15 дітей.

В умовах адаптивного карантину з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки в Мангушській громаді запроваджені додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а саме:
     призупинено діяльність  дитячих закладів дошкільної освіти та центру дитячої творчості;
     переведено на дистанційну форму навчання заклади загальної середньої освіти;
     Заборонено:
проведення культурно-масових та спортивних заходів;
проведення репетицій, колективів художньої самодіяльності, засідань клубів за інтересами;
проведення тренувань спортивних секцій, занять у спортивних залах, фітнес-клубах.
     призупинено  навчальний процес у КЗ «Мангушська школа мистецтв» та Мангушська ДЮСШ «Колос».

      В селищній раді проводиться робота спільно з Держпродспоживслужбою  щодо проведення дезінфекції місць масового скупчення людей, проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових, дитячих майданчиків та інших територій населених пунктів громади.

Проводиться відповідна робота щодо проведення вакцинації населення.Фото без описуФото без опису