Мангушський селищний голова Володимир Караберов закликав громадян виконати свій конституційний обов’язок та своєчасно подати декларацію про майновий стан і доходи.

Основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи  фізичних осіб. Він становить найбільшу питому вагу надходжень, а саме  60% від всіх надходжень до місцевого бюджету. Кошти, які спрямовуються до місцевого бюджету, в тому числі з зарплат місцевих мешканців, від підприємницької діяльності, від декларування доходів громадян – фінансовий ресурс, який при ефективному  використанні дозволяє розвивати селища та села нашої громади.

«Шановні громадяни! Виконайте свій конституційний обов’язок – задекларуйте свої доходи, які не були оподатковані  під час їх виплати у вигляді: подарунків,  проданих транспортних засобів, іноземних  доходів; доходів викладачів від репетиторства; доходів від перевезення вантажів та громадян; доходи від надання житла чи транспорту в оренду іншим фізичним особам; спадщини чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення  тощо. Враховуючи, що основними напрямками діяльності Мангушської громади є туризм та сільське господарство, закликаю власників готелів, міні готелів,  приватних пансіонатів та пересічних громадян, що надають в оренду житло для відпочивальників під час літнього сезону, громадян, що отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, від перепродажу сільгосппродукції, яка не є власноруч вирощеною, задекларувати доходи та сплатити податки», - наголосив Володимир Караберов.

«Добровільне декларування доходів – це загальноприйнята практика у всьому світі, що свідчить про податкову культуру громадян, їх повагу до держави. Ми зможемо змінити життя на краще, тільки якщо матиме стабільно наповнений бюджет. Від ставлення кожного платника податків до цієї справи залежить майбутнє нашої громади. Ми хочемо жити в цивілізованому суспільстві, а для цього необхідно так само цивілізовано ставитися до  своїх обов’язків. Здійснюючи свій внесок до бюджету, ми не тільки піклуємось про регіон, а й робимо  інвестиції в майбутнє», - підкреслив Мангушський селищний голова.

Податківці нагадують, що до закінчення деклараційної кампанії залишилося менше місяця. Громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності та отримали доходи у 2020 році не від податкових агентів, за який не сплачено податок з доходів фізичних осіб, повинні надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року. Доходи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та 18 % (у залежності від виду доходів) та військовим збором у розмірі 1,5%.. Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Додатково повідомляємо: Центр обслуговування платників Мангушської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області знаходиться за адресою: просп. Миру,75, смт Мангуш, Маріуполській район, Донецька область, 87400;

телефон (06297) 2-43-70, (06297) 2-43-65

Режим роботи:

Понеділок – четвер: з 8 год 00 хв до 17 год 00 хв

П’ятниця: з 8 год 00 хв до 15 год 45 хв

перерва: з 12 год 00 хв до 12 год 45 хв