Фото без опису

Сьогодні, 11 жовтня, під головуванням селищного голови Володимира Караберова відбулось засідання комісії з питань техногенно– екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мангушської селищної ради. Питання порядку денного - про організацію виконання в Донецькій області вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 981 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» та постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (із змінами).               
 Лікар з гігієни харчування Мангушської міжрайонної філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Софія Хоружа доповіла присутнім щодо стану захворюваності населення  на COVID-19 та  щодо епідемічної ситуації по захворюваності грипом та  ГРВІ  на території Мангушської  селищної ради.

Щодо епідемічної ситуації по захворюваності грипом та  ГРВІ Розглянувши  результати щотижневого моніторингу із захворюваності населення громади на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  протягом тижня (01.10 - 10.10.2021 р.),  за даними лікувальної мережі захворюваність складає 172 випадки. Захворюваність дітей шкільного віку (7-14 років) складає 45 випадків. В 10 працюючих учбових закладах громади, згідно щоденної інформації,   відсутні по хворобі ГРВІ 169 учнів,  що складає 11,2%, у всіх закладах, крім КЗ «Мангушський ЗЗСО 1-111ступенів №2»,  питова вага захворілих не перевищує 20%. 
Про стан захворюваності населення  на COVID-19 на території  Мангушській селищній раді. Щодо епідемічної ситуації на COVID-19 в Донецькій області, то вона погіршується внаслідок безперервного зростання захворюваності з початку липня. В Мангушській громаді за тиждень   лабораторно підтверджено  59 випадків захворювання COVID-19.Під  медико-санітарним наглядом  на самоізоляції  вдома  повинні знаходитися 148 осіб,  в т.ч. активних хворих 67 , контактних- 81.  На самоізоляції знаходяться  5 класів – 114 учнів.

З метою стабілізації захворюваності на COVID-19 на території     селищної ради необхідно посилити  проведення комплексу  необхідних протиепідемічних  та карантинних заходів, продовжити здійснення  контролю за їх виконанням.

Володимир Караберов зазначив, що пріоритетним заходом у боротьбі з поширенням інфекції є вакцинопрофілактика населення Тому наголосив на важливості продовження проведення  інформаційно-роз"яснювальної роботи щодо вакцинації. Очільник громади у розмові з медичними працівниками наголосив, що селищна рада готова надавати будь-яку допомогу, щоб полегшити роботу мед.працівників. Також звернув увагу, що селищною радою буде забезпечуватись обробка дез.засобами громадських місьць громади. Селищний голова попросив предстаників поліції посилити контроль в місцях масового скупчення людей, щодо носіння масок та використання дезинфекторів. Всім відповідальним особам - забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в громаді та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи направлені на стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.Фото без опису