Фото без опису

Сьогодні, 8 жовтня, Мангушський селищний голова Володимир Караберов взяв участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування» в м. Дніпро. Також до заходу долучилася начальник відділу  освіти селищної ради Неллі Сєвєріна.
Форум був організований за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської з метою підтримки реформування шкільного харчування, спрямованого на розбудову системи здорового харчування, формування культури та правильних харчових звичок.

Під час форуму розглянуто ряд важливих та актуальних питань: безпечність та якість шкільного харчування, новітні стандарти громадського харчування, якісні і проєктні підходи до публічних закупівель.

З вітальним словом до присутніх звернулася Перша леді України Олена Зеленська та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Спікерами форуму були : Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України; Владислава Магалецька, голова Державної служби безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Тетяна Скапа, державний експерт Директорату громадського здоров’я МОЗ; Євген Клопотенко, засновник соціального проекту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food»; Ірина Новікова, заступник Міністра економіки України; Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України; Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»; Любомира Мандзій, заступник Міністра освіти та науки України та інші.

Зазначимо, що учасниками форуму стали представники шести областей - Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Сумської та Харківської.

В своєму виступі Перша леді України Олена Заленська зазначила, що такі зустрічі – місце для плідного діалогу та ефективної комунікації між усіма учасниками процесу.  Крім того, на форумі була  презентована «дорожня карта» переходу на нові стандарти приготування страв. "Ми ретельно вивчили відгуки учасників перших форумів і розширили перелік питань, які необхідно обговорити, та збільшили кількість експертів. - повідомила на своїй сторінці в Фейсбук Перша леді Україні. -Усе це з однією метою – щоб жодне запитання не залишилося без відповіді". 

У другій частині мова йшла про проведення публічних закупівель без дискримінації та змов, отримання практичного досвіду через використання модуля аналітики ProZorro, застосування проєктного підходу переоснащення закладів.
Завершальним етапом насиченого дня стала панельна дискусія, під час якої форумчани могли поставити питання спікерам з тим, аби, отримавши відповіді, бути готовим до нового рівня впровадження реформи шкільного харчування, від якої залежить і культура харчування українців, і їх здоров’я.