Фото без опису

4 жовтня в Краматорську стартував Перший Конгрес жінок Донеччини. Рух до гендерної рівності в контексті міжнародних зобов'язань України. Радіємо, що участь у цій визначній події беруть  і представниці Мангушської громади.

 Співорганізатори заходу: Донецька обласна державна адміністрація, ООН Жінки, Проєкт USAID "Економічна підтримка Східної України", Фонд ООН у галузі народонаселення, ГО СМАРТА, Національний демократичний інститут.

Ведуча Конгресу: Уляна Токарєва, голова ГО "Рада жінок Донеччини".

Мета Конгресу: Об' єднання прогресивного жіноцтва Донеччини довкола актуальних питань, розвитку регіону, ідеї гендерної рівності, обмін досвідом, обмін кращими практиками.

Начальниця відділу культури, туризму, молоді, сім'ї та спорту селищної ради, голова громадської організації "Мангушське районне товариство греків" Наталя Тосхопаран та начальниця відділу з питань засобів масової інформації, зв’язків з громадськістю та іміджевої політики селищної ради, координаторка громадської організації "Дієві Зміни" Інна Тодурова беруть активну участь в роботі Конгресу. 

З вітальним словом до присутніх звернулись (в режимі офлайн та онлайн)  заступниця голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна, голова Офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Серед спікерів - Дмитро Лубінець, народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань прав людини, Олеся Бондар, директорка Українського Жіночого Фонду, Ірина Степанова, голова комітету з гуманітарних питань,гендерної та соціальної політики Громадської ради при Донецькій облдержадміністрації.  

- 2 дні;
- 7 дискусійних панелей;
-45 спікерів;
-понад 150 учасниць та учасників

Ми далі говорили про розвиток жіночого громадського руху на Донеччині, гендерну рівність, як ресурс зростання економіки і розкриємо ще багато важливих питань! 

Тримаємо руку на пульсі змін разом з активними лідерками Донеччини.

Дякуємо за запрошення Донецькій обласній державній адміністрації!