Фото без описуТретій етап навчань  загонів тероборони проходить в селі Білосарайська Коса. Цей етап тактичний. Його  завдання – відпрацювати налагоджену взаємодію між військовиками, правоохоронцями та органами місцевого самоврядування. Мангушський селищний голова Володимир Караберов та заступник селищного голови  Володимир Матяш на власні очі переконались у високому рівні  бойової готовності тероборони. Участь в практично-показових заняттях взяв  голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, народний депутат України Дмитро Лубінець, голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва, голова Маріупольської районної ради Степан Махсма та інші.

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбук очільник Донецької області Павло Кириленко: "Вже з першого січня наступного року буде введено в дію Закон України “Про основи національного спротиву” – він дасть змогу підвищити рівень підготовки тероборони і забезпечити чіткість та злагодженість дій у разі виникнення гострої ситуації".

В українській ментальності захист землі та самоорганізація є дуже сильними генами, тобто захист Батьківщини - у  нас на 
 генетичному рівні. Резервісти, які беруть участь в теробороні, унеможливлять нападки ворога на нашу територію.  Коли ворог буде чітко розуміти, що в будь-якій точці України є члени ТрО,  то він задумається, чи варто туди лізти. Загони тероборони будуть навчені справлятися з будь-якою задачею!