Фото без опису

Вже майже рік Мангушська громада співпрацює з представниками програми підтримки Східної України, яка реалізується за підтримки уряду Німеччини і як результат цієї співпраці - реалізація проєкту «Капітальний ремонт приміщень хірургічно-гінекологічного відділення КНП «Мангушська ЦРЛ» за рахунок коштів програми.

23 вересня в КНП «Мангушська ЦРЛ» відбулась зустріч заступника селищного голови Марини Кудрявцевої, в.о. директора КНП «Мангушська ЦРЛ»  Ілони Кислицької, голови громадської організації «Азовський патріот» Олени Чіпчевої  з представниками GIZ щодо проведення ремонтних робіт хірургічно-гінекологічного відділення лікарні. Ілона Кислицька ознайомила гостей зі структурою лікарні та аспектами стратегії розвитку лікарні на майбутнє. Гості з Німеччини ознайомилися з результатами реалізації проєкту і були задоволені побаченим. 

Так, в рамках зазначеного вище проєкту було надано фінансову допомогу за рахунок проєктних коштів GIZ для ремонту приміщень хірургічно-гінекологічного відділення КНП «Мангушська ЦРЛ» на суму понад 1,5 мільйона гривень. Також за рахунок виділених коштів було придбано необхідне та важливе для лікарні обладнання: стерилізатор паровий, медичні ліжка, професійна пральна машина, професійна прасувальна машина, професійна сушильна машина, холодильник для зберігання вакцин/ліків, пакувальна машина (запайщик), портативні лампи, інфрачервоний безконтактний термометр, стіл для забору крові «СЗК», повітряний стерилізатор, центрифуга лабораторна, стерилізатор паровий, біохімічний аналізатор (напівавтомат).

Від імені селищного голови Володимира Караберова заступник селищного голови Марина Кудрявцева  подякувала представникам GIZ  за співпрацю, адже завдяки цьому проєкту зроблений великий обсяг роботи, реалізація цієї ініціативи – надважлива для всіх мешканців громади. «Я впевнена, що ми і надалі будемо співпрацювати, - зазначила Марина Георгіївна, - ми постійно шукаємо можливість співпрацювати з донорськими організаціями, налагоджуємо комунікацію з мешканцями громади, представниками бізнесу, громадськими організаціями. Ми маємо на меті підвищити рівень надання медичних  послуг населенню тому першочергово і приводимо до належного вигляду наші заклади охорони здоров’я».