Фото без опису

Щиро вітаю грецьку спільноту Маріупольського району  з нагоди проведення чергового Всеукраїнського фестивалю грецької культури «Мега Йорти» у місті Маріуполь! Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що це всеукраїнський фестиваль, який відповідає своїй назві «Велике Свято»!

     Фестиваль «Мега Йорти» вже давно вийшов за рамки суто грецького свята, ставши символом єдності всіх народів нашого багатонаціонального Донецького краю.  Мега Йорти – це розвиток грецької культури, це співпраця і дружнє спілкування, це взаємопідтримка, поєднання грецького і українського колориту. Маючи грецьке коріння та віддаючи належне історичній пам’яті, я як голова Мангушської громади,  намагаюсь всебічно підтримувати культурні та освітні  ініціативи активістів наших населених пунктів, де компактно проживає грецька спільнота. Я невимовно радий усвідомлювати,  що сьогодні мова дідів і прадідів першопоселенців з Криму відроджується, як, втім, і музика, танці, спорт і всі національні традиції. 

В цей святковий день від усього серця бажаю всій грецькій спільноті Маріупольського району, нашої рідної Донеччини  родинного щастя і сімейного благополуччя, добра і процвітання, мирного неба та впевненості в завтрашньому дні.

З повагою, 
Мангушський селищний голова
Володимир КАРАБЕРОВ