Фото без опису

Напередодні, 22 вересня, під головуванням селищного голови Володимира Караберовв відбулось 
засідання комісії з питаннь встановлення та демонтажу пам'ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території Мангушської селищної територіальної громади. 

На порядку денному розглядалось клопотання громадської організації "СОФІЯ-МАНГУШ" про перенесення пам'ятного знаку. 

Війна на сході України, розпочата російськими загонами, які вторглися у квітні 2014 року на територію Донбасу, триває вже 7 років. Впродовж цього часу, захищаючи кордони та суверенітет нашої держави, загинуло чимало хлопців та дівчат - захисників і захисниць України.

 Мангушська громада також понесла втрати. Олексій Кудрявцев з села Урзуф, який проходив службу в батальйоні міліції особливого призначення "Артемівськ", загинув в полоні 15 липня 2014 року. Він був і назавжди залишиться  прикладом мужності, відваги та героїзму не тільки для своїх односельців, але й для всіх прийдешніх поколінь. Олексій навчався в Урзуфській школі, де на фасаді у вересні 2019 року в пам'ять про нього була встановлена пам'ятна меморіальна дошка. У вересні 2020 року у зв'язку з ремонтом фасаду школи пам'ятну дошку було перенесено в інше місце. Громадська організація "СОФІЯ-МАНГУШ" ,а також батько загиблого хлопця звернулись до селищної ради з клопотанням - повернути пам'ятний знак на фасад школи. Члени комісії, розглянувши дане питання, одностайно проголосували за схвалення клопотання. Дане рішення буде винесено на розгляд  виконкому. 

Володимир Караберов наголосив: " Ми вдячні всім воїнам, що захищали і захищають нашу рідну землю. Нехай меморіальна дошка Олексію  нагадує наступним поколінням, школярам про його героїчний вчинок, а пам'ять про воїна назавжди залишиться в серцях людей!".Фото без описуФото без опису