Фото без опису

Сьогодні в Маріупольській райдержадміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації Олексія Воробйова відбулось чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щодо виконання протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 Участь в роботі засідання взяв начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Мангушської селищної ради Валерій Рябушкін. 

На засіданні комісії розглядались питання щодо здійснення заходів щодо попередження розповсюдження респіраторної хвороби COVID-19 на території громад та про стан вакцинації усіх закладів освіти. 

За даними МАНГУШСЬКОЇ   ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ДОНЕЦЬКИЙ   ОБЛАСНИЙ   ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ  МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» Станом на 22 вересня  в Мангушській громаді з початку епідемії зареєстровано 1382 підтверджених випадків COVID-19 (показник 6450,7 на 100 тисяч населення), з них 57 -  діти.  В Донецькій області зареєстровано 97356 випадків, показник 5266,4 на 100 тисяч населення - в громаді на 22,8 % більше від обласного рівня захворюваності.  Відмічається  темп зростання захворюваності. У вересні захворіло 18 мешканців громади. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування  COVID-19 за вересень 10,3%, за серпень 9,8%, в липні було 32% .

Стан вакцинації серед закладів освіти Мангушської громади – заклади дошкільної освіти провакциновані на 100%, заклади загальної середньої освіти про вакциновані на 99%. В громаді проводиться постійна інформаційно- роз’яснювальна робота серед населення, у тому числі, через засоби масової інформації, соціальні мережі та інші канали інформації щодо профілактики та дотримання суб’єктами господарювання та установами селищної ради встановлених санітарно-епідемічних вимог в умовах карантину.Фото без опису