10 вересня фахівці Мангушського районного центру зайнятості провели виїзну акцію в селі Урзуф Маріупольського району Донецької області.

У заході, який було проведено з використанням мобільного центру профорієнтації, взяли участь представники  Мангушської селищної ради, КЗ «Урзуфський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», ПП «АЗОВАГРО ІМПЕРІЯ», ПП «НІКА-УРЗУФ», Мангушського об’єднаного управління пенсійного фонду України Донецької області, Донецького прикордонного загону та Маріупольського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

   Директорка Мангушського РЦЗ Надія ТЄРЬОШКІНА привітала присутніх та зазначила: «Мобільний центр профорієнтації – це сучасна форма взаємодії з населенням для оперативного та доступного інформування про соціальні послуги Державної служби зайнятості». Вона наголосила, що найбільш затребуваними нині на ринку праці є робітничі професії, а також вказала, що успіху у пошуку роботи найбільше сприяють активна поведінка на ринку праці.

Профконсультантка Ірина СОЛОВЙОВА поінформувала безробітних та пошукачів роботи про послуги з профнавчання, умови видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій населення, розвитку самозайнятості та відкриття власної справи за рахунок одноразової виплати допомоги по безробіттю. З учасниками заходу було проведено співбесіду в ігровому форматі та профдіагностичне тестування.

Запрошений до участі старший інспектор відділення рекрутингу та комплектування другого відділу Маріупольського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор ІВАНОВСЬКИЙ висвітлив питання  переваги служби в Збройних Силах України, призову на військову  службу та умови її проходження за контрактом, грошове забезпечення військовослужбовців,  соціальний захист та пільги військовослужбовцям та членам їх сімей.

Про переваги легальної зайнятості надала інформацію головна спеціалістка відділу забезпечення бюджету №5 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Оксана ГРЕШЕВИК.

В рамках проведення заходу відбувалась робоча зустріч з представниками Урзуфського старостату та роботодавцями.

Загалом виїзну акцію відвідало 28 безробітних та пошукачів роботи. Слухачі  отримали відповіді на хвилюючі питання та висловили сподівання на подальші такі зустрічі.