Заступник селищного голови Марина Кудрявцева взяла участь в онлайновій нараді  стосовно поточного стану справ щодо масової вакцинації проти COVID-19 в Донецькій області. Нарада проходила під головуванням заступника голови ОДА Дениса Клюшникова. 

Понад 135,5 тисячі людей у Донецькій області отримали дві дози вакцини від коронавірусної хвороби. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Зараз щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років.  Серед пріоритетних груп залишаються медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. 

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);

Coronavac/Sinovac-Biotech;

Comirnaty/Pfizer-BioNTech;

Spikevax/Moderna.

В Мангушській громаді триває кампанія щодо вакцинації населення. З усіх питань, які хвилюють населення, консультують сімейні лікарі, також необхідну інформацію можна отримати, подзвонивши в регістратуру. Ми впевнені, що тільки таким чином зможемо подолати коронавірус всі разом!

Шановні мешканці громади! Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч.