Відповідно пунктів 3.10.1 та 14.1 правил благоустрою населених пунктів Мангушської селищної ради, а саме благоустрій присадибної ділянки проводиться її власником або користувачем цієї ділянки. Власник або користувач присадибної ділянки зобов’язані забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки власними силами або на умовах договору, укладеного зі спеціалізованим підприємством. Благоустрій присадибної ділянки, на якій розміщені жилі будинки, господарські будівлі та споруди. 
Невиконання або порушення передбачених Правилами вимог та обов’язків вважається порушенням цих Правил. За несвоєчасне знищення бур’янів та карантинних рослин (амброзії полинолистої) на присадибній ділянці та прилеглих територіях є порушенням цих Правил, винні особи понесуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Законом України «Про благоустрій населених пунктів».
Амброзія полинолиста - небезпечний карантинний бур’ян,  який має сильні алергійні властивості, загрожує здоров’ю людей та потребує регулярного застосування заходів боротьби.
Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.