Фото без опису

26 серпня в м. Краматорськ відбулось засідання колегії облдержадміністрації під головуванням  голови  Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. Участь у обласній колегії взяв Мангушський селищний голова Володимир Караберов.

 На порядок денний виносились питання, одне з яких - щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2021 рік у першому півріччі 2021 року.

 Зазначимо, що соціально-економічний розвиток Мангушської селищної ради, як і держави в цілому, протягом звітного періоду здійснювався за непростих фінансово-економічних умов. Проте, послідовна реалізація завдань і заходів Програми економічного і соціального розвитку Мангушської селищної територіальної громади на 2021 рік, затвердженої рішенням сесії Мангушської селищної ради від 25.03.2021 року №8/10-163, незважаючи на економічні наслідки несприятливого стану, що склались в реальному секторі економіки, сприяла вирішенню багатьох соціальних проблем в громаді. 

Так, з метою залучення населення громади до розвитку інвестиційної діяльності на території громади у березні поточного року на сесії селищної ради прийнято рішення про затвердження  положення про порядок проведення Конкурсу проєктів місцевого розвитку, згідно якого на території громади будуть реалізовуватись 13 проєктів. 

У червні місяці з метою удосконалення діалогу між владою і громадою на сесії селищної ради прийнято рішення про затвердження Програми «Громадський бюджет Мангушської селищної ради на 2021 рік».   

На території громади реалізується проект  в рамках міжнародної технічної допомоги  за підтримки програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру» -  проект Кризовий центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства». 

На конкурс ДФРР на 2022 рік подано 2 проєкти від Мангушської громади, а саме: «Будівництво водоводу у с. Комишувате Мангушського району Донецької області» «Капітальний ремонт стадіону "Колос" за адресою: вул. Спортивна, 31а, смт. Мангуш, Маріупольського району, Донецької області».