Фото без опису

З 01 липня поточного року розпочата широкомасштабна інспекційна кампанія Головного управління ДПС у Донецькій області спільно зі Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці. Вона спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю без укладення трудових договорів з працівниками, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок. У ході цієї кампанії проводяться інформаційні та контрольні заходи для детінізації трудових відносин.

Результатами цієї співпраці є збільшення кількості  працевлаштованих належним чином працівників. Так, за липень цього року, платниками податків Мангушської громади подано повідомлень про прийняття на роботу 116 працівників, за червень поточного року - 77 працівників, за 7 місяців поточного року - 977 працівників.

Мангушська ДПІ інформує роботодавців про передбачену діючим законодавством відповідальність:

 - за допущення працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту); за виплату зарплати без нарахування сплати ЄСВ та податків; оформлення працівника на неповний робочий час при повній зайнятості передбачений штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат (60 тис. грн) за кожного працівника за виявлене порушення вперше;

- якщо порушення виявлено вдруге протягом двох років - 20 мінімальних зарплат (180 тис. грн) за кожного працівника;

- за недопущення інспектора праці до перевірки у розмірі 16 мінімальних зарплат (96 тис. гривень).