Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що до платників податків, які під час встановленого урядом карантину, не подали або подали несвоєчасно податкову звітність (окрім звітності щодо податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати) штрафні санкції не застосовуються.

Звертаємо увагу, у разі неподання або несвоєчасного подання в період карантину податкової звітності з податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати до платників податків застосовуються штрафні санкції передбачені п. 120.1 ст. 120 Податкового кодексу України.

Відповідно до п. 120.1 ст. 120 Податкового кодексу України, за неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролюючі органи, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, передбачено накладення штрафу на платника податку в розмірі 340 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. При вчиненні повторного такого порушення протягом року, передбачено штрафу в розмірі 1 020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Додаткова інформація за адресою:  http://zir.tax.gov.ua