Фото без опису

Сьогодні у гості до нашої громади завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні пан Василіос Борновас. Високого гостя супроводжувала голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджи. У гостинному Мангуші дорогих гостей радо зустрічали з караваєм та піснями. З приїздом присутніх привітав  голова селищної ради Володимир  Караберов та щиро подякував за візит. Для Мангуша це важлива подія оскільки Греція є стратегічним партнером та другом України та й багато наших населених пунктів  засновані греками-переселенцями з Криму.  Нас пов'язує історія, культура та традиції. Завдяки нашим дружнім відносинам багато  дітей та молоді нашої громади отримують неоціненний досвід  - вчать новогрецьку мову, культуру і побут греків Приазов'я. 

 Після теплої зустрічі всі присутні взяли участь у обговоренні  питань, які стосуються взаємовідносин між Україною та Грецією: від культурного вектору розвитку - до економічного. Участь у дискусії взяли запрошені фермери Мангушської громади.

Василіос Борновас  зазначив, що вперше тут і його цікавлять різні речі, все чим більше - про населені пункти громади, культурний аспект, чим цікавиться тутешня молодь тощо. Він розказав про інструменти та можливості, які надає Європейський Союз для бізнес-середовища. Сільгосппідприємці поділились своїми думками щодо цього. Дискусія була активною. Пан Василіос зазначив, що це перша зустріч, проте далеко не остання.