Фото без опису

Ця партія вакцин
надається урядом США через глобальний фонд COVAX, доставив в Україну вакцину
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Цією вакциною щеплюють організовані колективи та професійні групи, вона доступна в центрах масової вакцинації.
Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена фармацевтичною компанією Moderna спільно з Центром досліджень вакцин при Національному інституті алергії та інфекційних хвороб (NIAID), США. Вакцини мРНК є безпечними і не можуть змінити ДНК людини.
Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94.1% через 14 днів після 2-ї дози
Термін зберігання 7 місяців за температури від -25 °C до -15 °C. Ефективність вакцини в
запобіганні госпіталізації та смерті для штаму “Дельта” після однієї дози склало 96%.
Протипоказання для застосування вакцини: гіперчутливість до одного з компонентів вакцини , температура тіла вище 38°C.
Можливі реакції на вакцину: почервоніння , біль, набряк у місці інфекції , лихоманка чи озноб  головний біль, біль у м'язах чи суглобах, збільшення лімфатичних вузлів , нудота чи блювання ,втомлюваність, запаморочення.
Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому
перебігу хвороби й рятують життя. За оперативними даними страждає невакциноване населення. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди
60+, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні,
онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, працівники державних органів. Вони вже можуть вакцинуватись, тому ми наполегливо рекомендуємо цим групам захиститись від COVID-19 якомога швидше. 
Якщо ви не байдужі до свого здоров’я, піклуєтесь про своїх рідних та близьких, не
хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь вже зараз! Усі вакцини які використовуються в Україні затверджені ВООЗ для екстреного застосування.